#16 Tarme, bakterier og fordøjelse – hvordan påvirkes vi af sygdom og skade? Med Cand.scient. Tine Jørgensen

Sundhed

jan 22

I dette afsnit af Tag Livet Tilbage har Line besøg af Cand.Scient. i Klinisk Ernæring, Tine Jørgensen fra Roots Clinic. Tine tager os igennem vigtigheden af en sund og velfungerende tarm, og fortæller blandt andet om funktionel medicin.

Tine er kandidat (cand.scient.) i Klinisk Ernæring fra Københavns Universitet, og har bag sig også en bachelor i Global Nutrition and Health. Ernæringens og livsstilens rolle ved både sundhed og sygdom er kerneinteresser for Tines virke i Roots Clinic. Særligt mave-tarm problemer som irritabel tyktarm, inflammatoriske tarmsygdomme, cøliaki, bakterielle forstyrrelser eller diffuse mave-tarm symptomer er Tines specialer. Hun rådgiver også i kroniske lidelser, som f.eks autoimmune sygdomme, hudlidelser, lavt stofskifte, fødevareintolerancer eller blot generel optimering af sundhed.

Tine tager udgangspunkt i en årsagsorienteret tilgang, som kombinerer klinisk ernæring og Functional Medicine/Nutrition. Functional Medicine er en dybdegående tilgang til behandling og forebyggelse af kroniske sygdomme med livsstilsmedicin. Det tager sit udgangspunkt i identificering og behandling af underliggende årsager til sygdom og symptomer – fremfor blot at behandle symptomerne. Dette kan indebære udvidede laboratorieprøver, f.eks. afføringsprøver, hormonprøver eller andet ernæringsrelateret.

På baggrund af grundig gennemgang af sygdoms- og symptomhistorik, nuværende kost, livsstil og andet relevant, sammensættes en skræddersyet ernærings- og livsstilsplan. Denne kan indeholde specifikke anbefalinger til ernæring, kosttilskud, inspiration til opskrifter og andre livsstilsparametre.

Om Roots Clinic

Pia Norup (læge) og Tine Jørgensen (cand.scient.klinisk ernæring) driver sammen Roots Clinic – Clinic for Functional Medicine & Nutrition.

Roots Clinic er en klinik, som skaber sundhed gennem en kombination af lægevidenskab, ernæring og livsstilsmedicin. Roots Clinic samler og bruger det bedste fra to verdener: Konventionel lægevidenskabelig og ernæringsfaglig ekspertise kombineret med Functional Medicine principper. En unik kombination, som danner grundlag for at skabe sundhed ud fra det individuelle udgangspunkt. De søger at identificere underliggende årsager til kroniske sygdomme, og man vil derfor ikke opleve en “symptombehandlende” tilgang. Istedet tilgår de dine helbredsudfordringer med en nysgerrig, dybdegående og helhedsorienteret tilgang. Roots Clinic arbejder videnskabeligt og veldokumenteret med livsstil som din medicin. Hvad enten man har en kronisk sygdom eller blot ønsker at leve og være sundere, guider og støtter de den enkelte på rejsen til et større sundhedspotentiale.

Grundig diagnostik er en grundsten i Roots Clinic. Vi undersøger alle relevante helbredsparametre, f.eks. blodprøver og afføringsprøver eller andre lægelige undersøgelser, samt kortlægger miljø, kost, kosttilskud, fysisk aktivitet, søvn, stress, mental og psykisk velvære og andre livsstilsfaktorer. På basis heraf sammensætter vi en skræddersyet og målrettet behandlingsplan til dig.

>